В София са към 12 500, с около 300 повече от миналата година Ремонтите продължават, но няма

...
В София са към 12 500, с около 300 повече от миналата година Ремонтите продължават, но няма
Коментари Харесай

Над 57 000 първокласници влизат в обновени училища

В София са към 12 500, с около 300 повече от миналата година
Ремонтите продължават, но няма да пречат на старта на учебната година

Над 57 000 първокласници влизат в клас на 15 септември тази година, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

В София се чака първокласниците да са с към 300 повече спрямо предходната година и да са към 12 500. Като цяло обаче за страната цифрата на най-малките възпитаници се резервира същата като през 2022-а.

Надявам се образователната 2023/2024 да бъде година, която да донесе доста задоволство и ентусиазъм, значително учебни заведения обновиха материалната си база. И след 15 септември в 13 от столичните учебни заведения ремонтите ще продължат, само че няма да попречат да провеждането на просветителния развой.

Обезпечена е сигурността на децата и учителите, изясни за “24 часа ” шефката на Регионалното ръководство на образованието в София Ваня Кастрева. Взети били всичк ограничения, с цел да могат те и техните родители да се усещат спокойни.

Става дума за съществено възобновяване на постройките. В някои от учебните заведения санирането ще продължи - във 2-о, 7-о, 44-о, Професионалната гимназия по дизайн (там учениците ще организират занятията в другата постройка на училището).

“Основните поправки са в поддръжка на политиката, че материалната база е значим детайл за качество на просветителния развой. А и образователен детайл - когато си в модерна, добре оборудвана постройка комфортът на учениците и учителите е от голяма важност за просветителната среда ”, разяснява още Ваня Кастрева.

През идната образователна година предстоят промени в образователните стратегии. “Работи се за концепции за основаване на по-голяма обобщеност, за унищожаване на съответни понятия, а евентуално и на тематики, които са значими за науката, само че нямат толкоз осезаемо практическо приложение за всеки възпитаник ”, обясниха от Министерството на образованието и науката.

Хартиените учебници до 7-и клас ще бъдат цифровизирани до първия образователен ден и ще могат да се употребяват от учениците в платформата “Дигитална раница ”.

Тя е безвъзмездна и обезпечава достъп до електронни уроци за всички възпитаници от 1-и до 12-и клас и родителите им на адрес https://edu.mon.bg/. Достъпът се реализира посредством националните просветителни сметки на ученика и учителя в @edu.mon.bg или регистрацията на родителя в Националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение.

“Дигиталната раница ” дава опция на учителите да разгласяват създадени от самите тях цифрови уроци. Те могат да бъдат споделени и да са разполагаем и на други преподаватели и възпитаници.

Родителите имат достъп до съответни данни за напредъка на децата си в ученето, както и свързаната с това информация за разписание, оценки, противоположна връзка за ученика и други Чрез платформата родителят може да комуникира и с учителите. Той има и достъп до учебното съдържание, отнасящо се до неговото дете

“Дигиталната раница ” филтрира наличие и предлага на ученика това, което се отнася към неговата стратегия по отношение на седмичното му разписание. Ключова функционалност е опцията да се направи персонализиран “пакет ” от образователни материали за съответен възпитаник от неговия учител.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР